Вітаємо, Alexa [Bot]

смт. Ворохта

Ворохта відома як центр зимових видів спорту. Тут є комплекс чотирьох трамплінів з витягом. Завдяки штучному покриттю кататись можна незалежно від пори року.
Селище лежить у верхів'ї р.Прут, на території Карпатського природного національного парку і є туристичним центром Івано-Франківської області.
Зі всіх куточків України сюди з’їжджаються поціновувачі свіжого повітря (сприяє лікуванню органів дихання), гірських краєвидів, швидких річок і віддаленості від цивілізації.
Канатно-крісельна дорога протяжністю 2 км (зараз на реконструкції) відкриває краєвид на Чорногірські вершини. Сидячі в кріслі пролітаєш над верхівками дерев, дорогою, насадженнями, копичками з сіном. В далині видніються розкидані високо-високо хатинки, і як тільки там живуть, і чаруючої краси гірські масиви. На горі можна зійти придбати сувенірчики, попити глінтвейну, скуштувати гуцульських страв, сфотографуватись в національному одязі і навіть покататись на конику. Панорамно відкриваються Говерла і Петрос.
З житлом проблем не виникає, є готелі, бази відпочинку, місцеві жителі люб’язно надають на кількаденну оренду будиночки (приватні помешкання), а можна десь чуть за селом розкласти намет і заночувати просто неба.
До Ворохти належить спортивна база "Заросляк" (21 км від центру селища), звідки починається сходження на г. Говерлу.
 
V-a

Ворохта (смт.), Яремче
 5 (Голосів: 1)

Повідомлення VitaK від Пон січня 25, 2010 | Перегляди 2195