Приветствуем, Alexa [Bot]

Раковецький замок

У селі Раковець, перша згадка про яке датується 1440 роком, збереглися руїни Раковецького замку. Закладена у 40-х роках XVII століття, 1657 року ще недобудована фортеця витримала першуоблогу козаків, а через три роки укріплення було добудовано. Замок витримував численні облоги татар, зокрема 1667 року під час польсько-турецької війни, однак його двічі брали турки:  у 1672 та 1676 роках.

З боку Дністра фортеця укріплена високою скелею, важливе значення також мало джерело, захищене стінами замку.

Замок мав розміри 40 х 60 метрів і був укріплений трьома вежами, у центрі - мініатюрний двоповерховий палац площею 10 х 20 метрів.З півночі була вежі з брамою та підйомним мостом. На подвір'ї розміщувались стайні, у північно-західному куті була каплиця. Стіни мали висоту від двох до дев'яти метрів і були півтора-два метри завтовшки. Найвища вежа і зараз височіє на 20 метрів. Фортеця мала багато підземель, входи до яких зараз засипано. Раковецький замок був важливим стратегічним пунктом - у ньому знаходився склад для фуражу та провізії, а також матеріали для мосту, який зводився за необхідності. До 1763 року замок був жилим, однак трапилась пожежа, після якої фортеця не відновлювалась.

Після того, як замок утратив оборонне значення, у ХІХ столітті на його території працювала поташева фабрика, яка згоріла. Руїни поступово розібрали, тож від замку залишилася тільки одна вежа та фрагмент муру.

Із Раковецького замку відкривається надзвичайно мальовнича панорама на каньйон Дністра, вкритий лісами.


Замки, Раковецкий замок
 4.5 (Голосов: 4)

Сообщение admin от Вт сен 09, 2008 | Просмотры 813

Раковецький замок
Ці місця варто відвідати не стільки заради замку, скільки щоб подивитись на неймовірно чудові краєвиди. Все що лишилось від замку, це вежа, решта місцеве населення використало у власних цілях, таке враження що все село побудоване з каміння бувшого замку. sfitsak від Вів червня 30, 2009
Добавлено VitaK от Вт мар 16, 2010