Приветствуем, Alexa [Bot]

Чиста совість. Чисте середовище. Чисте майбутнє.

"Україна - сміттєзвалище Європи", "В Україні бракує сміттєпереробних заводів", "В Україні назріває екологічна катастрофа"... Ще не так давно, читаючи подібні статті, ми не надавали цьому питанню особливої уваги. Та сьогодні стає очевидно - ми на межі не тільки екологічної кризи, а й кризи моральної, етичної. Якщо ми разом не приділимо цій проблемі уваги зараз, то потім вже може бути запізно...

Здавалося б, ця стаття не формат для сайту, в якому користувачі дізнаються про цікаві куточки України, місця, які варто відвідати і де можна весело відпочити. Я ж зі впевненістю говорю - це не так. Немає різниці звідки ти - з маленького містечка, села, великого міста чи столиці, - всі ми відповідальні за майбутнє, яке залишимо в нашій державі... в наших лісах, на берегах річок, на вулицях міста. Не потрібно ходити до ворожки, щоб дізнатися прості та очевидні речі. Наприклад такі, що 99,9% сміття, яке можна знайти в горах, лісах і інших місцях відпочинку залишене нами, відпочивальниками, туристами, подорожуючими.... Можна називати себе по різному, суті проблеми це не міняє.

А насправді потрібно не так багато. Потрібно просто НЕ СМІТИТИ... Це не важко)

П.С. Для довідки. Тривалість розпаду поліетиленового пакетика від 20-ти до 300-от років, пляшки ПЕТ - приблизно 500 років. Склянної - 1000. Увесь цей час, в результаті розпаду виділяються шкідливі, небезпечні речовини. Подумай. Хіба такого майбутнього ми прагнемо?


Природа
 5 (Голосов: 5)

Сообщение Святослава Семенюк от Вт май 22, 2012 | Просмотры 311

Абсолютно згідний з усім написаним у статті. Але не уявляю як така стаття може вплинути на те, що значна кількість людей в цій країні - бидло, для якого природньо засирати усе довкола себе. Умовляннями на них не подіяти. Подіяло б, якби наші правоохоронні органи нарешті почали б стежити за виконанням законів щодо викидання сміття у не призначених для цього місцях. І якби штрафи за це значно підвищили. Але цього не буде, бо люди, які стежать за дотриманням законів і люди які ці закони приймають, таке саме бидло і точно так само сруть довкола себе. Максимум що ми можемо зробити, це після відпочинку забирати сміття з собою - своє і тих людей, які були там до нас.
Добавлено WeB от Ср май 23, 2012
Цілком згідний з усім написаним у статті, а також з більшістю коментаря до цієї статті. Хочу звернутися до особи яка написала коментар: не можна плювати в криницю з якої ти п'єш воду. Так ми не уміємо дотримуватися порядку, ми не уміємо жити за державними законами, та за законами божими, але ми не бидло як нас називають наші нелюби яким допомагаю коментуючий. І справа не в тому які будуть штрафи і як на це будуть реагувати правоохоронні органи, а справа у нашій невихованості. Так на смітті виховалося наше покоління і так ми виховуємо наших дітей. Спочатку нам треба міняти наше виховання (хоч кажуть на гуцульщині, що натура не кожух, на виворіть не обернеш), але всеж треба спробувати, а вже потім міняти виховання до своїх дітей, які згодом будуть виховувати по томуж принципу своїх нащадків. А до коментуючого буде одне прохання "будь-ласка поміняйте своє ставлення до себе, свого народу, свої держави та свої нації".
Добавлено Щаслива Мить от Чт июн 14, 2012
>>Так ми не уміємо дотримуватися порядку, ми не уміємо жити за державними законами, та за законами божими
>>справа у нашій невихованості
Саме оці речі, з моєї точки зору, і підпадають під поняття "бидло". І те що я зміню своє ставлення до таких людей, не змінить їхньої сутності. Це має навпаки відбуватися - зміняться люди, зміниться й ставлення. А для цього, як ви й сказали, треба перевиховувати дорослих людей і виховувати дітей. І от саме для перевиховання перших і потрібні суворі покарання, які дійсно будуть працювати. Бо, на жаль, заклики до свідомості і совісті чомусь не працюють, як ми можемо бачити.
Добавлено WeB от Чт июн 14, 2012