Welcome, Alexa [Bot]

«Потяг до Яремче»

Фестиваль сучасної української культури «Потяг до Яремче»

проходитиме два дні 23 та 24 липня 2010 р.

в м. Яремче.

Тематика фестивалю - Дні Сучасної Української Культури.

Відмінною рисою фестивалю є рівноцінне поєднання літературної, музичної та художньої частин, а також численні майстер-класи, змагання, нічний відео-перегляд українських мультиків та багато іншого.

Літературні читання. На них можна буде зустрітися як з уже відомими «метрами» так і продовжувати знайомитися з молодими, однак не менш талановитими авторами. Експериментальною частиною стануть клубні виступи літераторів, що передбачатиме літературний слем за участі молодих авторів.

Музична частина залишиться в пам’яті кожного. Підібрані гурти та виконавці розважатимуть до самої ночі. Вперше в 2010 році перший день буде конкурсним, під час якого молоді гурти змагатимуться за звання кращого на великій сцені фестивалю (попередня реєстрація проходитиме на сайті фестивалю).

Цьогоріч «Потяг до Яремче» даруватиме найрізноманітніші малюнки та візерунки на тілах його гостей на «Арт-розвагах». Майстер-класи з гуцульського ремесла подарують можливість всім бажаючим навчитися ткати, в’язати ляльки-мотанки, займатися гончарством, малювати писанки та багато іншим.

Центральну алею Яремча заповнять різні вуличні артисти, серед яких музиканти, танцювальні колективи, етно-музиканти, різні ансамблі та інші творчі колективи.

Родзинкою фестивалю «Потяг до Яремче» 2010 стане конкурс «Смачна гуцульська кухня», в якому братимуть участь усі народні поварі, які будуть дивувати смачними стравами Гуцульщини.

Програма:

П’ятниця 23.07.2010 р.

19:00-21:00 Конкурс молодих гуртів (подача заявок до 12.07.2010 р.) (Сцена)

21:00-23:00 Концерт (сцена)

20:00-23:00 Мультимедійна мистецька програма “Drumтиатр” (Колиба)

Cубота 24.07.2010 р.

12:00-19:00 Тандемні виступи літераторів (Будинок культури)

12:00-18:00 Конкурс “Смачна гуцульська кухня” (центральна дорога)

12:00-18:00 Боді-арт, байкарі, Майстер-класи та “Вуличний театр”

14:00-16:00 Українська традиція (Сцена)

19:00-23:00 Концерт за участі відомих гуртів (Сцена)

20:00-23:00 Слем-турнір літераторів (Колиба)

23:00-01:00 Український Cartoon під оберегом Чугайстра (Сцена)

Джерело: сайт Фест


Yaremche, Festivals
 0 (Votes: 0)

Post VitaK on Tue Jun 22, 2010 | Views 469

новини фестивалю "Потяг до Яремче - 2010"
Цьогорічна програма переповнена акціями, які містять в собі ознаки перформансу та геппенінгу різного жанрового спрямування, кожен з яких вказує на один з видів мистецтва – театр, музику, малювання та інших.
Нішу театральних перформенсів заповнять костюмовані розповіді казок та інших історій, створення карколомних персонажів та незвичних образів Петром Буяком.
Тож, всі закохані в українські казки зможуть візуалізувати їх на яву під час фестивалю “Потяг до Яремче”.
Added VitaK on Thu Jun 24, 2010
новини фестивалю "Потяг до Яремче - 2010": Наметове містечко
Цьогоріч наметове містечко не змінить свою дислокацію в порівнянні з минулим роком. Воно й надалі буде розташоване за колибою «Гражда», поряд з «Гуцульщиною».
Діятимуть інформаційні пункти, де можна буде дізнатись будь-яку інформацію.
Проживання у наметовому містечку буде абсолютно безкоштовним для всіх гостей фестивалю.
Added VitaK on Tue Jun 29, 2010
новини фестивалю "Потяг до Яремче - 2010": “Смачна гуцульська кухня”
“Родзинкою” фестивалю “Потяг до Яремче” стане конкурс “Смачна гуцульська кухня” – змагання іменитих знавців кухарської справи та талановитих народних умільців. Вправні господині на рівні з шеф – кухарями відомих ресторанів 24.07.2010 з 12 до 18 години на центральній алеї міста представлять на розсуд народному журі по декілька страв для дегустації. Також можна буде придбати за низькими цінами страви, які будуть найапетитнішими.
Право оцінки кулінарної майстерності отримають власники дегустаційних карт, що за невелику плату розповсюджуватимуться в інформаційних кіосках. Найкращого ж визначить кількість залишених Вами абонементів.
Added VitaK on Mon Jul 05, 2010
акція “Благодійна книга”
Надіславши свої дитячі книги, Ви поповните запаси бібліотек гірських шкіл й хтось із першокласників радісно посміхатиметься, тримаючи в руках уже свій “Буквар”. Всі ж інші школярі зможуть познайомитися з літературою та письменниками сучасності.
Тож, закликаємо кожного долучитися до благодійної акції надіславши книгу (художню чи навчальну) на адресу, що зазначена нижче. Організатори зобов’язуються передати всі книги до 10 серпня 2010 р. в усі гірські школи Івано-Франківщини і на сайті фестивалю виставити світлини з події.
Надсилайте книги на адресу:
вул. Незалежності, 19
м. Івано – Франківськ
76018
для Викалюк Ірини
Added VitaK on Thu Jul 08, 2010
новини фестивалю "Потяг до Яремче - 2010": “Протяг до Карпат”
Організатори фестивалю “Потяг до Яремче” оголошують старт безпрецедентного еко-заходу “Протяг до Карпат”.
Акція відбуватиметься в транскарпатському потязі Івано-Франківськ – Рахів, більше відомому під назвою “Червона Рута“. Прийнявши участь у програмі Ви зможете не лише здійснити символічний збір пластикового сміття на кожній з станцій рейсу, а й насолодитися живим виконанням хітів від відомих гуртів Прикарпаття. Метою заходу є не лише очищення Карпатського регіону, а й акцентування уваги можновладців на проблемі відсутності пластикосховищ у регіоні та неналагодженій системі відтранспортування пластику за межі області до відповідних утилізаційних підприємств.
Чекаємо свідомих галичан 28 серпня о 9 ранку у потязі Івано-Франківськ – Рахів.
Будь чистим перед своєю совістю!
Added VitaK on Tue Jul 13, 2010