Welcome, Alexa [Bot]

Гастролі театру Романа Віктюка

До нашого міста завітає з гастролями театр Романа Віктюка. На огляд місцевої театральної публіки буде запропонована лірична комедія «Путани», поставлена за однойменною п’єсою Ніно Манфреді. Головну роль грає відомий російський актор Єфім Шифрін. Інші ролі виконують: заслужена артистка РФ Катерина Карпушина, заслужений артист РФ Олег Ісаєв, заслужений артист РФ Дмитро Бозін, Євген Атарік, Олексій Скляренко, Іван Нікульча. Вистава відбудеться у п’ятницю, 16 квітня, в приміщенні облмуздрамтеатру. Початок о 19 годині. Телефон каси театру: 75-07-24.

 

Ніно Манфреді (1921-2004) – відомий італійський актор та режисер. Свою кар’єру він розпочинав у «Пікколо театро ді Рома», де працював з Едуардо де Філіппо, але згодом все його творче життя заповнив кінематограф. Манфреді зіграв більше ста ролей в кіно, найбільш відомі серед яких – в фільмах «Інспектор інкогніто», «Палач», «Операція «Святий Януарій», «Божественне світло» та інші. Поставив фільми: «Пригоди солдата», «Тяжка любов», «За отриману милість» (приз МКФ в Каннах, 1971), «Оголена жінка». П'єсу «Путани» Манфреді написав для себе, але дозволив поставити в Росії при умові, що режисером буде Роман Віктюк.

Роман Віктюк – український та російський театральний актор і режисер, народний артист України, народний артист Росії. Роман Віктюк, постановник і виконавець ролей у величезній кількості вистав, переважно в театрах Москви, зокрема, і в театрі свого імені, є популярним і шанованим як в Росії, так і в  Україні. Театрал відомий незмінною і непідробною епатажністю й оригінальністю, незаангажованістю в судженнях, в тому числі і з питань історії та сучасності, персоналій тощо.

Режисер є постановником близько 200 вистав. З найвідоміших – «Служниці», «Федра», «Мадам Баттерфляй», «Лоліта», «Дама без камелій».

З Україною Віктюк пов'язаний не лише походженням – на своїй українськості режисер не втомлюється наголошувати ще й активною участю в культурному і громадському житті країни. При чому постійними публікаціями, безпосередньою участю в різних проектах не свого авторства, привезенням прем'єрних вистав і гастролей до України свого театру така участь не обмежується. Так, Роман Віктюк є засновником (разом з Ігорем Подольчаком та Ігорем Дюричем) «Фонду Мазоха» (1991, Львів), він постійно бере участь в українських театральних, телевізійних проектах тощо.

Роман Григорович Віктюк є народним артистом України та Росії, членом Інституту драматичного театру в Італії, лауреатом театральної премії Maratea Центру європейської драматургії (1991), премії «Київська пектораль», премії спілки театральних діячів України «Тріумф», міжнародної премії Інституту італійської драми за краще втілення сучасної драматургії (1997).

за матеріалами  Наше місто Івано-Франківськ


Performances
 0 (Votes: 0)

Post Olga_M on Fri Apr 23, 2010 | Views 668

Гастролі театру Романа Віктюка
На жаль, виставу відмінили, театр Віктюка до нас не приїхав
Added Olga_M on Mon Apr 19, 2010