Welcome, Alexa [Bot]

Байк- фестиваль у Яремчі

 

Кожного року багато цікавих концертів та фестивалів проводиться у Яремчі. Мабуть причиною цього є те, що Яремче – відоме туристичне карпатське містечко, де завжди гостює багато людей, котрі з радістю відвідують культурні заходи. Минулих вихідних у мене була нагода відвідати один з таких фестивалів.  А був це не просто фестиваль, а зліт байкерів з різних міст України (взагалі то обіцяли міжнародний, але особисто я байкерів з інших країн там не бачила, тому сказати важко). Організаторами виступили представники одного з коломийських клубів. Отже офіційна назва фестивалю – «ІІІ міжнародний рок-байк фестиваль Wild Fire».
Відбувалось це все дійство3 дні, з 3 -5 липня. Наметове містечко і сцена знаходились на галявині біля ресторану «Гуцульщина» та колиби «Гражда».
На жаль нам не вдалось потрапити на відкриття фестивалю. Вирватись із Франківська ми змогли тільки в суботу увечері, тому досить велику частину культурної програми втратили, не потрапили і на мотоекскурсію до водоспаду Гук та у Ворохту.
Отже приїхали ми, зареєструвались, і почали розкладати намети. Погода у суботу була справді дивною. То падав дощ, я б навіть сказала злива, бо тривав він буквально кілька хвилин, зате встигав намочити всіх і все. А потім зразу ж яскраво світило сонечко, так ніби ніякого дощу взагалі і бути не могло. Ось так напів сухі, напів мокрі ми і розташувались у наметовому містечку фестивалю.
Цікаво було подивитись на байки. Було їх там справді багато і різних. Можна було побачити шикарні Harley Davidson,ще були спортивні байки, і відреставровані старі моделі, такі як всім відома Ява, МТ та інші. Найбільше людей збиралось навкого custom байків, бо вони своїм виглядом таки привертали увагу. Можна було і сфотографуватись, і посидіти на такому байку, уявляючи себе десь далеко, у напрямку до нових, невідомих пригод.  Мені найбільше сподобались чопери, особливо красивий був Rode King від Harley Davidson.  Про такий байк справді варто мріяти і втілювати цю мрію в життя.
Після того, як ми трошки освоїлись на місці, оглянули наметове містечко та познайомились із деякими його жителями, направились ми до сцени, щоб долучитись до загального відпочинку та спілкування. У концерті брали участь різні гурти Івано-Франківська,Косова, Мукачева та можливо ще із якихось міст.
Також проводились конкурси. Правда чомусь учасників тих конкурсів було небагато. Але були  вболівальники, глядачі, та дуже багато шуму та гулу моторів, чим переважно і супроводжуються такі конкурси.
Після закінчення концерту почалась дискотека, яка тривала десь до 4 години ранку.
А вранці, коли ми повиходили із наших палаток, уже не було і сліду від організаторів, сцени, і навіть біотуалетів. Все зібрали, склали, вивезли ще вночі. По трошки люди почали збиратись додому. Склали палатки, зібрали речі, привязали все до байків і поїхали. Свято закінчилось, галявина біля відомого ресторану стала знову порожньою і тихою. Повітря наповнювали тільки звуки поїздів, що і далі час від часу проїжджали сусідньою залізницею.
О.М.

Extreme Tourism, Festivals, Yaremche
 0 (Votes: 0)

Post Olga_M on Mon Apr 26, 2010 | Views 671