Вітаємо, Alexa [Bot]

Ніч перед Різдвом

Святково тематична, музично забарвлена, яскраво костюмована, швидкоплинна і легка на сприйняття вистава "Ніч перед Різдвом".

В іншу пору року вона би не "пішла" глядачу, а в різдвяні дні зал заповнений, всі місця зайняті і публіка залюбки підспівує колядкам що мелодійно і дзвінко лунають наприкінці вистави.

А ще хочеться відмітити живий оркестр, він грає тільки в "Наталці Полтавці" і "Ніч перед Різдвом", нажаль. В жодній з нових вистав він не присутній (помиляюсь? виправіть!). Наявність живих інструментальних звуків ще більше заставляє окунутись в атмосферу часів Диканьки.

Переказувати зміст вистави немає потреби, він відомий всім ще з малку, але відвідати варто, щоб не забувати традиції, щоб окунутись в картинку життя простих українців з давнини, і трішки містичне забарвлення і щоб в піднесеному настрої провести свої вихідні.

V-a


Вистави, Івано-Франківський облмуздрамтеатр ім. І. Франка
 5 (Голосів: 2)

Повідомлення VitaK від Пон січня 14, 2013 | Перегляди 443

Так, вистава справді піднімає святковий настрій і дозволяє повірити в те, що мрії збуваються, особливо на свята, коли у повітрі пахне магією, загадковістю та зимовою чарівністю.
Класика є класика, варто дивитися всім: і старим, і молодим.
Якщо ви справді фанатієте від українських традицій (а, на жаль, мало де можна тепер побачити бродячі по вулицях вертепи), то вам на цю виставу. Тут і колядки, і танці, і яскраві костюми, і червоно-бурячкові щічки героїв, та ще й жива музика. І декорації теж вражають.
Додано Olvia від  Вів січня 15, 2013
Враження від вистави
Вистава справді варта уваги як мінімум щоб відвідати її раз у році напередодні Різдва. З перших секунд театрального дійства поринаєш в святкову атмосферу, яка супроводжується чудовою музикою, неперевершеною грою акторів та колоритними костюмами. Безумовно настільки вдало переданий український фольклор не залишить нікого байдужим. Отож не гайте часу і гайда купувати квиточки!
Додано Irysuk від  Вів січня 15, 2013
надзвичайно позитивна вистава
дуже приємно було бачити на сцені молодий склад артистів, і чути милозвучність української пісні
Додано Antonina від  П'ят січня 25, 2013
Різдвяний дух!
Дуже гарна і позитивна вистава. Навіть, якщо Різдвяні свята вже промайнули, то тим більше варто подивитися цю виставу. На жаль чим далі тим рідше ми почуємо гарні українські колядки. А ця вистава покажем вам і справжні українські традиці, і даст можливість почути гарну коляку і віднесе вас в казку. В неї ж так хочеться вірити!!!
Додано O__K від  П'ят лютого 15, 2013