Вітаємо, Alexa [Bot]

Каплиця Боїмів у Львові

Приїхавши у Львів я була неймовірно задоволена враженням від цього міста. Воно просто зачаровує. Так  справді є куди піти і  на що подивитись. Проте найбільше враження залишилось після відвідування неймовірної споруди - Каплиці Боїмів. Там я була вперше і попала туди неочікувано. Я з друзями проходила якраз недалеко від неї (Катедральною площею). Її просто не можна було не помітити. Зовнішній вигляд одразу зацікавив нас. Саме приміщення будівлі каплички  у формі куба. На вершині купола зображений сидячий Христос. Кам'яне різьблення прикрашає  практично всю стіну фасаду каплиці. Ще цікаво те, що колись  сіра, однотонна каплиця була розмальована. Все решта збереглось без змін.
Будувалась ця краса поблизу львівської катедри в 1609-1615 роках, архітектором А. Бемером в стилі ренесансу для родини Боїмів.
Заплатіть  всього 5 гривень за вхід та помилуйтесь внутрішнім оздобленням каплиці. Якщо ж повезе то і сфотографуватись вам дозволять задарма.

Архітектура, Львів
 5 (Голосів: 3)

Повідомлення Світлана Чуприніна від П'ят березня 02, 2012 | Перегляди 734

старовина
Дійсно ця капличка у Львові не може не привернути увагу. Хоч вона відкрита для відвідувачів лише в літні місяці годинами можна стояти і розглядати її фасад. Він поєднує в собі щось величне і загадково-містичне. Не оминайте побачити цю красу на власні очі.
Додано VitaK від  Пон березня 05, 2012