Вітаємо, Alexa [Bot]

Гошівський монастир

У нашому житті часто зустрічається, що ми минаємо, проходимо мимо…… не помічаємо здобутків, речей, які нас оточують, але складають важливу і невідємну частину нашого буття, існування.

От так і я вже на протязі останніх 10 років з хвостиком проїжаю біля монастиря чину о.Василіян у Гошеві, та був там тільки вдруге.

Він розміщений на горі, яка досить чітко виділяється з навколишнього краєвиду. Найперше що кидається у вічі коли попадаєш у межі монастиря так це тиша, спокій і зразу на душу приходить умиротворення. От тільки говорив, жартував, думав про справи, планував……….. а попадаєш туди і все залишається десь там на задньому плані – “відпочинок душі” як на мене. Коли знаходишся там то відкривається краєвид…. краєвид який ще довго буде зринати у памяті.

Віддам належне господарям цієї місцини, які з Божою допомогою відбудовують, реставрують…….. добавляють нові, більш сучасні штрихи у архітектуру релігійних споруд – простота досить органічно поєднується з величчю, що наповнює цю місцину святістю, присутністю чогось вищого.

Коли будете проїжати попри монастир не полінуйтесь підніміться……. і не пожалкуєте, передати всі відчуття які там охоплють…. мені словами важко.

щоб Ви побачили кілька світлин зайдіть  сюди


Долинський район, Монастирі
 5 (Голосів: 5)

Повідомлення yatsyshyn від Вів жовтня 12, 2010 | Перегляди 1187

Можливо, справа не тільки у тому, що не помічаємо важливих речей, інколи просто не можемо або і не хочемо знайти час, на те, щоб їх помічати.
Про Гошівський монастир чула і читала дуже багато розповідей і зрозуміла, що жоден з людей, що там були, не залишився байдужим до цього святого місця. Але самій ще не вдалось там побувати, хоча і жалкую про це.
І ще було б цікаво побачити фото монастиря та околиць))
Додано Olga_M від  Сер жовтня 13, 2010