Вітаємо, Alexa [Bot]

Гірськолижний курорт Славське

Для багатьох людей зима – це улюблена пора року, не тільки тому, що багато свят, Новий рік, Різдво, вихідні дні, а ще і тому , що зима приносить з собою багато снігу і різноманітних можливостей для відпочинку, а саме – для активного проведення часу у горах. Зимовий період у Карпатах мабуть найнасиченіший. Сюди приїжджають туристи з усіх куточків України та з закордону. А вибирати є з чого. Найпопулярніші гірськолижні курорти України – Буковель, Драгобрат, Славське, а також є гірськолижні витяги у Яремчі, Яблуниці, Ворохті, Косові та інших карпатських містечках.
 
Славське (Славсько) – селище міського типу у Сколівському районі, Львівської області. Селище має добре розвинену інфраструктуру, тут є все необхідне для хорошого відпочинку. Знаходиться в долині двох рік Опір та Славка. Розташування гір навколо цього гірськолижного курорту забезпечує дуже комфортні умови для зимового відпочинку. Сніг на схилах тримається майже до квітня. Лижні траси у Славську знаходяться на схилах гір Тростян, Погар, Кремінь, Менчіл та Високий Верх. Найпопулярніші траси на горі Тростян. Тут є західний, північний, центральний і східний схили, траси різних рівнів складності. На центральному схилі прокладена спортивна траса.
Гора Погар порівняно невелика, розташована недалеко від самого містечка. На схилах гори Кремінь розташовані найлегші траси, шо підходять для початківців – «Політех» та «ФМІ». Гора Менчіл знаходиться в урочищі Варшава. Тут прокладено 4 траси для досвідчених спортсменів. Гора Високий Верх знаходиться біля села Волосянка, 6 км від смт Славське. На схилах цієї гори також є траси різного рівня складності.
 
Вибір курорту – особиста справа кожного туриста. Дехто, традиційно, з року в рік приїжджає на свій улюблений курорт, де уже добре відомі та випробувані всі траси. А хтось, можливо, надає перевагу новим враженням і знайомству з новими курортами. Гірськолижний туризм – це не просто хоббі, це стиль життя активних людей, що понад усе люблять лижі чи сноуборд, засніжені схили, швидкість і свіжий карпатський вітерець. Отож обираємо гірськолижний курорт, готуємо спорядження і вперед за новими враженнями та активним відпочинком!
 
О.М.

 
За матеріалами інтернет-джерел


Гірськолижний туризм, Карпати, Львівщина
 5 (Голосів: 3)

Повідомлення Olga_M від Вів лютого 15, 2011 | Перегляди 2456