Вітаємо, Alexa [Bot]

Драгобрат

Останніми роками в Україні спостерігається справжнісінький гірськолижний бум. Зимовий відпочинок посів невід'ємне місце в житті кожної людини, витісняючи депресію і непереборне бажання сидіти вдома за телевізором чи комп'ютером.

Є екстремали які з лижами на плечах підкорюють Говерлу, тільки заради недоторканого снігу і миттєвих емоцій які залишаться на все життя, і їм не потрібні ні витяги ні добре прочищені траси. Та більшість людей полюбляють зручності: доїзд під гірськолижну базу, теплу хатинку, крісельний підігрів і глінтвейн на самій горі.

Засніжені Карпатські краєвиди захоплюють,  чарують і заманюють, тож для чого далеко їхати, на щастя вибирати є з чого: Буковель, Драгобрат, Славське, Ізкі, Тростян, Воловець, Ворохта, Яблуниця, Синяк, Плай, Тисовець, Красія, Подобовець.

Щороку зима до України спускається з Свидовецького хребта. Близниці і Стіг - одні з найвищих вершин в Україні. Біля їх підніжжя і розташована, найвища і екстремальна, лижна база  "Драгобрат" з сотнею готелів і котеджів.

Як правило сюди їдуть, щоб покататися по першому снігу. Втім, щоб потрапити на гору, туристам доводиться проходити нелегкий шлях.

Драгобрат - розташований на висоті 1300-1400 м, в 18 км від смт.  Ясиня Закарпатської обл. (єдиний населений пункт, через який проходять всі шляхи до підніжжя г. Стіг) і 9 км від автомагістралі Ужгород-Івано-Франківськ. Відстань до обласного центру - 240 км, до аеропорту - 125 км (Івано-Франківськ), до залізничної станції - 12 км.

Дістатись на Драгобрат можна, доїхавши до села Ясиня з Івано-Франківська.  Далі, ведуть 2 гірські дороги (довжина однієї з них - 9 км, іншої - 18 км), через поганий стан доріг, тільки на могутньому джипі, хоча краще всього на Уазіку або Газі-66. Із-за довгої дороги планувати відпочинок слід щонайменше на декілька днів.

На вершину можна піднятись на підйомниках крісел і бугелів. А любителі екстремального фрирайда можуть піднятися ще вище пішки. Саме тут як правило випадає перший сніг, а тримається аж до середини травня.

Є траси всіх рівнів складності - починаючи від навчальних і закінчуючи екстремальними трасами для професіоналів. Курорт постійно розвивається.

 

Відкриваються чудові панорами на найвищий масив Українських Карпат - Чорногору, проглядаються вершини гір Говерла (2061 м), Петрос (2020 м). В іншу сторону видно найвищі хребти Ґорґан — Добошанка (1754 м), Синяк (1662 м) та інші.

Сайт: гірськолижного комплексу Драгобрат

Зима! Сніг! Лижі!

V-a


Гірськолижний туризм, Екстремальний туризм, Закарпаття, Карпати
 5 (Голосів: 9)

Повідомлення VitaK від Чет грудня 16, 2010 | Перегляди 6162

Хочу неодмінно
туди поїхати.. Відчуваю там прикольніше ніж на буковелі, ну або буковель вже мені проївся.. всі траси пробував, всі знаю...
Додано a.lundiak від  Чет грудня 16, 2010
За новими враженнями!
думаю екстрим в добиранні вартуватиме тих краєвидів які обіцяє Свидовецьких хребет)))
Додано VitaK від  Чет грудня 16, 2010